Óvodásoknak

Cselgancs_009Az óvodás edzések nemcsak a judoról szólnak, hanem legalább annyira a mozgás, a sport megszerettetéséről. A foglalkozások célja a játékos mozgásfejlesztés, az egyensúly javítása, melyhez a judo kiváló alapot biztosít. Nagyon fontos, hogy a gyerekek élvezzék a sportot, szívesen járjanak edzésre és barátokat szerezzenek.

Ebben az életkorban már el lehet sajátítani a judo alapjait, például az esést, a mászást, a gurulást vagy a kúszást. A gyerekek megtanulnak úgy esni, hogy nem ütik meg magukat, nem sérülnek meg és nem félnek az eséstől. Sőt, ha véletlenül úgy alakul, később biztonságosabban eshetnek el más körülmények között, az oviban, rollerrel, biciklivel, esetleg a focipályán, sípályán.

Nagyon sokat gyakorolják az előre-, hátrabukfencet, oldal- és keresztirányú mozgásokat, tigrisbukfencet, a “judo hengert”. Mindez játékos gyakorlatok közben zajlik, melyeket a gyerekek – még ha fárasztó is  – élvezettel, jó hangulatban hajtanak végre.

Persze az edzések elmaradhatatlan része a csapatos játék, kedvencek a kidobós és a sztrájk (a  szabályokat minden gyerek ismeri, előzetesen azért közösen egyeztetnek, a gyakorlati “végrehajtást” érdemes megnézni élőben).

Mikortól érdemes elkezdeni a judot? Nos, ez gyerekenként változó, van aki már 3-4 éves korban szívesen vesz részt az edzéseken, általánosságban középső-felső csoporttól “érnek meg” rá.

Természetesen szívesen látunk minden érdeklődő szülőt és gyereket ingyenes próbaedzésen. Ha van kedve az ovisnak beállni a többiek közé kicsit bukfencezni, játszani, megteheti, ha csak szemlélődni szeretne, annak is örülünk.

Edzésidőpontok:

  •  hétfő, szerda 16:15-17:15

További képek ovis edzésünkről: http://havasijudo.hu/galeria/?album=4&gallery=20

Várjuk ovis edzésünkön!