Iskolásoknak

ÉrmesekA judo több mint küzdősport. Egy olyan összetett és sokrétű mozgásanyagot tanít meg készség szinten a gyereknek, amely hozzájárul a fizikai és szellemi fejlődésükhöz.

Az esés, mászás, gurulás vagy kúszás folyamatos gyakorlása az edzéseken javítja az ifjú judokák koordinációs képességeit. Különösen fontos az esés helyes technikájának elsajátítása. Néhány hónap alatt a gyerekek megtanulnak úgy esni, hogy nem ütik meg magukat és nem félnek az eséstől. Ennek később sok hasznát vehetik az iskolában, biciklizés, focizás, vagy éppen síelés közben. Emellett megtanulják végtagjaikat (kezüket, lábukat, fejüket) együttesen és külön-külön is úgy használni, irányítani, hogy azokkal egyre bonyolultabb judo küzdelmi technikákat hajtsanak végre.

CsoportAz edzéseken a feladatok végrehajtása  csoportos, egyéni és páros gyakorlatokon keresztül történhet. A párban végzett feladatok azért is fontosak, mert fejlesztik a társas érintkezési készségeket. A gyerekek megtanulják, hogyan  kell társukkal együtt dolgozni,  segíteni, tanítani a dobások, esések, fogások végrehajtásában. A küzdőfél nem “ellenfél”, hanem partner, aki “partnert ad” a gyakorlatok során; és ez igaz oda-vissza. A judokák elsajátítják az az alapvető tiszteletadási formákat a mester és egymás felé, elfogadják társaikat.

 

RandoriAz edzések részei a páros küzdelmek, az úgynevezett randori-k is. Ennek során a gyerekek bemutathatják, hogyan tudják alkalmazni a judo technikákat olyan társukkal szemben, aki szintén ismeri és használni képes ezeket a technikákat. A páros küzdelmek segítenek játékos módon felkészíteni a judokákat a valós versenyküzdelemre.

A technikailag és mentálisan is felkészült gyerekek számára a versenyek nemcsak szakmailag lehetnek nagyon hasznosak, hanem személyiségfejlődésük szempontjából is. Az izgalmas versenyeken szurkolhatnak csapattársuknak, örülhetnek saját sikereiknek és megtanulják elviselni a vereséget is.

Az edzések természetesen nemcsak a szakmai munkáról, a judo technikák elsajátításáról szólnak. Ugyanennyire fontos, hogy az ifjú judokák jól érezzék magukat, barátokat szerezzenek a társak közül, közösséget építsenek. És persze, hogy játszanak sokat, hiszen még gyermekek.

Edzésidőpontok 2020 szeptembertől:

Iskolások három csoportban:

 • iskolás kezdő (6 – 12 évesek, alsó tagozat) :
  • hétfő, szerda 17:30-18:30
 • iskolás haladó (6 – 12 évesek, alsó tagozat) :
  • hétfő, szerda 16:30-17:30
  • péntek 16.30 – 17.45
 • iskolás (13 – 16 évesek, felső tagozat):
  • hétfő, szerda 17:45-18:45
  • péntek 16.30 -17.45

További képek edzéseinkről: http://havasijudo.hu/galeria/?album=4&gallery=13